CENTROMETAL Toplotna črpalka Split 6 kW- R32

3,279.36 

Moč – ogrevanje 6,20kW
Moč – hlajenje 6,55kW
E-naslov energija – enofazna
Različica Split
maks. temp. ogrevanje 65°C
Učinkovitost 5.00
Razred energijske učinkovitosti A+++

Kategorija:

Opis

Toplotne črpalke so naprave, ki iz okolja zadovoljujejo potrebe po ogrevanju in hlajenju prostorov ter pripravi sanitarne vode z zelo visokim izkoristkom. Centrometal ponuja toplotne črpalke zrak/voda v monoblok in split izvedbi, nazivne moči 4-30 kW, z možnostjo kaskadne povezave več črpalk.

Prednost monoblok izvedbe je v tem, da je celoten žerjav z vsemi komponentami zunaj hiše in da je delovni medij tovarniško prednapolnjen, tako da mora inštalater ogrevanja do žerjava pripeljati le dovodne/povratne cevi, mora te cevi dobro izolirati.

Pri split izvedbi je zunanja enota (v kateri je kompresor) povezana z notranjo enoto (v kateri sta izmenjevalec in črpalka) s cevmi, v katerih je delovni medij (ki ne zmrzuje). Za čim večji izkoristek toplotne črpalke priključimo na nizkotemperaturne sisteme ogrevanja/hlajenja (talno ogrevanje in ventilatorski konvektorji). Poleg visoke učinkovitosti lahko toplotne črpalke poleg ogrevanja tudi hladijo, kar je velika prednost v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja.